Bretonnia, voor quantum

9 jaren 7 maanden geleden - 9 jaren 7 maanden geleden #3307 door shadowblade
Een aantal ideeen voor een bretonnia leger in de nieuwe editie:

ik begreep dat je 2 keer de battalion hebt. Volgens mij zitten daar ridders, halbardiers en archers in. hier onder wat algemene dingen over unit sizes. Kijk maar of je er wat mee kan.

Halberdiers moeten het hebben van hun steadfast regel, lage point cost en dus de mogelijkheid om ze in grote hoeveelheden in te zetten. Je zou er met 2 battalions denk ik 32 hebben. Dat is ongeveer 1 unit van redelijke grootte. 40 zou beter zijn. Je zou er een paladin te voet in kunnen zetten, maar dat hoeft niet. Het maakt ze duur. Je kan de mannen speren of halberds geven. In deze editie zijn halberds statistisch beter. leadership hebben ze niet, dus hou ze in de buurt van general en battle standard.

Archers kan je in units van 10-12 inzetten. Volley fire met grote units is leuk, maar je wil ze toch niet in combat hebben, dus liever 3 kleine units dan 1 of 2 grotere. Altijd flaming arrows meegeven en skirmishers kunnen leuk zijn, om bijvoorbeeld voor je halberdiers uit te laten rennen.

Knights: realm, errant en grail knights moeten het hebben van de charge. In deze editie is de steadfast regel nieuw en daar heb je last van. Je moet dus zorgen dat je tegenstander aan het einde van een combat round minder ranks heeft dan jij. Het stukmaken van een aantal modellen van je tegenstander in combat helpt, maar als je maar met 1 of 2 ranks begint ben je een dief van je eigen portemonnee. Zorg in deze editie dus voor minimaal 1 grote knight unit. bij voorkeur zijn dit errants of realm knights. Je kan deze wel laten supporten door kleinere units voor de extra punch, maar je hebt minimaal 1 unit van 12+ modellen nodig, incl characters. Voor extra bonus combat result zijn er de war banner en de virtue of duty. Banner of the lady kan ook, maar is wel duur en zorgt er voor dat je battle standard kwetsbaar is. Of je moet proberen met kleine units te spelen en de ranks uit je halberdiers te halen. In deze editie beter te doen dan voorheen, vanwege de random charge range, maar ook heel tricky.

Grote units zijn natuurlijk kwetsbaar. Bretonnia is nog wel eens gevoelig voor psychology. Gelukkig kan je dat tegenwoordig rerollen met je battle standard, maar ook een general met hoge ld is nuttig. Deze modellen moet je dus centraal in je leger houden en proberen heel te houden. Alleen grail knights kan je alleen laten gaan. Flaming attacks banner er op en go monster/troll hunting. Grail knights kan je in kleine units (6) nog wel mee wegkomen.

Questing knights alleen meenemen als je er veel meeneemt. Ze slaan laatst en er gaan er meestal wel een paar stuk voordat je mag slaan. Bovendien zit het voordeel er in dat je het niet alleen van de charge moet hebben en het dus een tijdje uit kan houden in combat. Ook daarom moet je zorgen dat je er voldoende hebt.

Pegasus knights zijn niet meer zo wendbaar als voorheen, maar met hogere toughness en twee wonden per stuk wel erg taai. Nog steeds goed voor het opruimen van support units, in groepjes van 3-5. Command groups wil je op al je knight units die duurder dan +/- 150 punten worden, dus ook hierin.

Grail relique is te duur.

Trebuchet is goed, maar speel er 2 of geen. Je moet terughoudender spelen omdat je anders je eigen ridders bekogelt. Meeste bretonnia spelers chargen graag en begrijpen het woord terughoudend niet. met 1 trebuchet haal je onvoldoende uit het terughoudend spelen, omdat het ding niet heel betrouwbaar is.

mounted yeomen zijn lastig te gebruiken, maar wel erg goed als je weet hoe je ze heel moet houden en goed moet gebruiken. Veel beginnende spelers kiezen liever voor een unit van 5 of 6 knights errant (geen command group) als support tegen eenheden die je leger de verkeerde kant op willen lokken, omdat die wel een save hebben.

Bij characters zijn een heel te houden battle standard, een zelfde soort general en een lvl 4 mage de eerste keuzes. Daarna paladins op pegasus en evt nog gewone paladins. Neem extra characters alleen maar mee als je er echt een goed doel voor hebt. Meer knights is vaak een betere oplossing. Deze extra characters zijn wel offerbaar, in tegenstelling tot je general, bsb en mage.

Ik hoop dat dit nog een paar nieuwe ideeen oplevert. We kunnen het morgenavond ook even doorlopen.

Geef nog even door welke modellen je nodig hebt. Dan neem ik ze voor je mee als ik ze heb.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

9 jaren 7 maanden geleden #3331 door Quantum
Beantwoord door Quantum in topic Bretonnia, voor quantum
Hallo Shadowblade,

Ik moet helaas de afspraak voor vanavond afzeggen :(. Er is iets erg belangrijks tussen gekomen. Mijn excuses hiervoor. Wellicht kunnen we het later inhalen.

MVG

Quantum

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

9 jaren 7 maanden geleden #3332 door shadowblade
Beantwoord door shadowblade in topic Bretonnia, voor quantum
Kan gebeuren, bedankt voor het melden. Laat maar weten als je er weer bent. Ik ben er zelf niet elke week (laatste tijd wel wat vaker) dus kondig het ruim van tevoren aan op het forum.

cheers, Jeroen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.556 seconden